GUY NEVE

Wie is GUY NEVE?

Voor wie verdrinkt in nostalgie in de platenwinkel, steevast aanwezig is op de dansvloer bij een leuk feestje en vindt dat er niets knapper is dan een man met een brede glimlach in een strak pak, hebben we goed nieuws. We stellen u Guy Neve voor, een rasechte ‘gentleman crooner’!

Misschien rinkelt er al een belletje, want Guy is helemaal geen vreemde in de Vlaamse showbizz. Als 19-jarig jong talent werd hij laureaat van Ontdek-De-Ster, en won hij de Baccara beker van 1982. Onder het alter ego ‘Daniël Davis’ liet hij toen heel wat meisjesharten sneller slaan.

Toen merkte hij dat zijn passie ergens anders lag, bij het Amerikaanse crooner genre. Hij besloot zijn hart te volgen, en verliet de commerciële stroom. Samen met zijn goede vriend en pianovirtuoos Tars Lootens zette hij een nieuw project op. De twee trokken 15 jaar lang door het land, om

er op de meest uiteenlopende plekken op te treden. Later tourde hij nog samen met componist en dirigent Dirk Brossé door Vlaanderen.

In het buitenland konden ze onze Vlaamse crooner ook smaken. Guy’s fans vond je van Praag tot in de Franse Alpen, en ook op cruises trad hij op als bejubeld entertainer.

Guy scoorde met tijdloze hits zoals  ‘Unforgettable’ en ‘Smoke Gets In Your Eyes’ op het album ‘Feelings’, dat in 1996 geproduceerd werd door Marc Brillouet en G.C. Davis. In het najaar van 2001 zette diezelfde G.C. Davis dertien ‘Genuine Classics’ op plaat. Tijdloze evergreens als ‘Summertime’ en ‘Blue Moon’ kregen een eigentijdse jazzy sound en modernere hits als ‘Hello’ en ‘Yesterday’ werden met een authentieke expressie meesterlijk uitgevoerd.

GUY NEVE, winnaar van de Loftrompet

Life on the road never stops. Momenteel is Guy bezig met twee muzikale projecten. Het eerste is een eerbetoon aan Andy Williams. De zanger van het wereldbekende ‘Moon River’ overleed vorig jaar op 85-jarige leeftijd. Maar voor alles is bezig met zijn nieuwe solo-project! Een eerste single ‘Dreamlover’ was al een eerste visitekaartje, maar met een reeks andere singles zoals ‘Je Eerste Grote Liefde’ , 'Venus', 'Een Nieuwe Dans', 'Ik Was Nog Nooit in Saint Tropez', 'Oh Laura' en 'Darling I Love You' werd een indrukwekkende reeks verder gezet. De videoclips werden (worden) zwaar ondersteund door Ment TV, die Guy Neve als gesneden koek ervaren. Eind 2015 werd het album 'Vitaal' uitgebracht via EIC music. Dit werd eveneens een succesverhaal. Voor de beste verkoop van een album via het 'Reuzekeuze' kanaal kreeg Guy Neve de 'Loftrompet' award overhandigd door VLAPO en Ment TV. Op de langspeler staan niks dan 'Boppin' Oldies' (bekende Engelstalige nummers met een nieuwe Vlaamse tekst). Dit thema was en is nog steeds een schot in de roos.

Naast zijn 'crooner' programma's werkt Guy Neve ook samen met DJ Peter Van Praag rond het programma 'Studio 21'.

Dit staat gelijk aan een hele avond dansen op de toppers uit het verleden: disco, soul, rock 'n' roll, twist, funk, rock en vanzelfsprekend ook Boppin' Oldies. Guy Neve zorgt in dit programma voor een live gedeelte om u tegen te zeggen.

Guy Neve is het levende en swingende uithangbord voor de leuze dat het leven begint aan 60 jaar. Wie had het ook alweer over een zinvolle invulling voor 50-plussers?

Boekingen +32 (0)472 380 480

info@guyneve.be

+ via elk erkend theaterbureau

  • Facebook - White Circle
  • Facebook - Fanpage
Winkelwagen0

© 2017 Guy Neve Copyright

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now